Tesla onthult slank en onopvallend zonnepaneel

Tesla heeft een ‘slank en onopvallend’ zonnepaneel onthuld dat door Tesla samen met Panasonic geproduceerd wordt in een dit jaar in gebruik te nemen nieuwe fabriek in Amerika.

Tesla en Panasonic tekenden afgelopen najaar een niet-bindende letter of intent om vanaf 2017 gezamenlijk zonnecellen en zonnepanelen te gaan produceren in Buffalo, gelegen in de Amerikaanse staat New York.

Bovendien kondigde Tesla eind maart aan dat het bedrijf vanaf april orders aanneemt voor een ander zonne-energieproduct van de onderneming, te weten de gebouwgeïntegreerde zonnedakpan. Het deze week onthulde zonnepaneel richt zich op Amerikanen die niet hun volledige dak willen vervangen, maar zonnepanelen op een bestaand dak willen monteren.

Op een speciaal gedeelte van de bedrijfswebsite toont Tesla diverse foto’s van het nieuwe zonnepanelenproduct. Veel details zijn er nog niet bekend, behalve dan dat diverse insiders speculeren dat het zonnepaneel een vermogen 325 wattpiek krijgen, een modulerendement van 21,76 procent en een 25-jarige opbrengstgarantie. Verder is het montagesysteem volgens Tesla onzichtbaar.

Vragen over schone energie?

Heeft u naar aanleiding van de informatie op deze website nog vragen of wilt u weten wat een investering in zonnepanelen of een zonneboiler voor u betekent? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen kunnen we bepalen wat voor u het meeste rendement zal opleveren.

Bron: Solarmagazine