Rendement zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen laat zien in welke mate zonnepanelen winstgevend zijn. Zonnepanelen zijn een aantrekkelijke investering. We onderscheiden drie soorten rendement:

  • Rendement op zonnepanelen
  • Rendement op geïnvesteerd vermogen
  • Rendement van de investering

Rendement op zonnepanelen

Hoeveel rendement uw zonnepaneleninstallatie oplevert is afhankelijk van verschillende factoren. Een aantal belangrijke factoren sommen we hieronder voor u op:   

  • Aantal zonnepanelen op uw dak
  • Positionering van uw dak ten opzichte van het zuiden
  • Mogelijke hellingshoek van de panelen
  • Mate van zoninstraling (schaduw), temperatuur en dergelijke

Green Solar maakt graag vrijblijvend een inschatting hoeveel rendement zonnepanelen voor ú kunnen opleveren. De inschatting van uw rendement maken we vanzelfsprekend aan de hand van uw specifieke situatie. Neem direct contact met ons op.

Rendement op geïnvesteerd vermogen

De aanschafkosten van zonnepanelen zijn met de jaren flink verlaagd. Dit heeft een positief effect op de terugverdientijd van uw zonnepanelen. Daarnaast kunt u als particuliere gebruiker de btw op aankoop en installatie van uw zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. De btw op zonnepanelen bedraagt 21%. Dit betekent dat u een aanzienlijk deel van uw investering in zonnepanelen van de Belastingdienst terugkrijgt.

De hoogte van uw investering valt daarmee lager uit en dat heeft meteen een positief effect op uw te behalen rendement. Green Solar helpt u graag bij het terugvragen van de btw. Neem hierover direct contact met ons op.

Daarnaast steunen provincies en gemeenten particuliere gebruikers met subsidieregelingen. Het is interessant te onderzoeken welke regelingen er voor u gelden. In de regio Nijmegen zijn wij bekend met alle subsidieregelingen en wij informeren u hier graag over.

Rendement van de investering

Het kan financieel interessant voor u zijn om een lening af te sluiten voor de aanschaf van uw zonnepanelen. Bij uw gemeente kunt u terecht voor een zogeheten Duurzaamheidslening. Deze lening sluit u onder dusdanig gunstige voorwaarden af, dat uw investering per saldo meteen meer opbrengt dan het u aan financieringslasten kost. Uw spaargeld houdt u zo achter de hand voor andere doeleinden.  

Bent u benieuwd of uw gemeente duurzaamheidsleningen verstrekt? U kunt dit vinden op de website van SVn: www.svn.nl/duurzaamheidslening. Vanzelfsprekend gaan wij dit ook graag voor u na.   

Benieuwd naar het rendement van zonnepanelen in uw situatie?

Wij bespreken graag in een vrijblijvend persoonlijk gesprek welk rendement zonnepanelen ú kunnen opleveren.